برنامه ریزی و شروع کار
بسیاری از ما بعد از کشف علاقه خود وارد مرحله جمع آوری اطلاعات، برنامه ریزی و شروع کار می شویم. اما بسیاری از اوقات نمی توانیم شروع کنیم، چراکه راهی ناشناخته در پیش داریم که چه بسا ترسناک نیز به نظر می رسد. در این مقاله این ترس ها و بهانه ها را شناسایی کرده و راهکارهایی برای عبور از آن ها می یابید.
فهرستی از نقص ها داشته باشید.
هر روزه با محصولاتی احاطه شده ایم که به درستی کار نمی کنند. خدماتی دریافت میکنیم که سرعت کار ما را پایین می آورند و با سیستم هایی روبرو هستیم که کاملاً اشتباه اند. مشاهده محصولی که به درستی کار نمی کند پیشنیاز یافتن راهحلی خلاقانه برای درست کردن آن محصول است. تهیه کردن فهرستی از این نقص ها فرصت بیشتری را برای بروز خلاقیت در تیررس شما قرار می دهد. گردآوری این فهرست که روی تکه کاغذ در جیب شما، چه در گوشی همراه تان، به شما امکان میدهد فرصت های بهبود را دنبال کنید و با جهان پیرامون خود ارتباط فعال تری داشته باشید. این فهرست می تواند شما را در یافتن پروژههای جدید نوآوری کمک کند. نه تنها میتوانید تهیه فهرست را به صورت مداوم انجام دهید، بلکه ممکن است در لحظه و بسته به شرایط فهرست را تهیه کنید.
وقتی مواردی که شما را اذیت می کند می نویسید، به آن موارد توجه بیشتری میکنید. ممکن است اینطور به نظر آید که روی نکات منفی متمرکز می شوید.
اما نوشتن آنها منجر میشود فرصت های بیشتری برای انجام بهتر کارها پیش رو داشته باشید. با وجود اینکه خیلی از موارد فهرست را نمیتوان بهبود بخشید، اما با اضافه کردن پیوسته آنها بالاخره با موردی رو به رو می شوید که می توانید در خصوص آن تاثیر گذار باشید و یا برای مشکلی راه حل پیدا میکنید. تقریباً در پس مواردی که شما را اذیت و ناراحت می کند فرصت طراحی وجود دارد. به جای اینکه مداوم به شکایت کردن بپردازید، میتوانید از خود بپرسید:
“چگونه می توانم وضعیت را بهبود بخشم؟ “
یکی از شایستگی هایی که بیش از هر چیز دیگر در افرادی می ستایم که خودباوری در خلاقیت دارند، این است که مشاهده گرانی منفعل نیستند. آنها حتی در موقعیت های دشوار هم مانند کسی که قربانی است، رفتار یا احساس نمیکنند. با روحیه فعال با زندگی روبرو می شوند. فیلمنامه زندگی شان را خودشان مینویسند و در انجام این کار تاثیر بیشتری بر دنیای اطرافشان می گذارند. در حالی که بی تفاوت رد شدن کمتر کم زحمت ترین کار است. افرادی که خودباوری در خلاقیت دارد رویکرد “کاری انجام بده” دارد. باور دارند که عملکردشان میتواند تغییر مثبت ایجاد کند. در نتیجه عمل میکنند، درک میکنند که منتظر ماندن برای برنامههایشان یا پیش بینی بی عیب و نقص ممکن است برای همیشه طول بکشد.
بنابراین با این آگاهی که همیشه درست نمی گویند، به سمت جلو حرکت می کنند و البته خوشبین اند که توانایی شان برای آزمایش کردن و اعمال اصلاحات کوچک، آنها را به هدف نزدیک خواهد کرد. در نتیجه، اولین قدم برای خلاق بودن این است که فراتر از مشاهده گری منفعل باشیم و افکارمان را به مرحله عمل برسانیم. با داشتن مقدار کمی خودباوری در خلاقیت می توانیم جرقه عمل مثبت را در جهان ایجاد کنیم. بنابراین دفعه بعد که خواستید بگویید: ” چقدر خوب میشد اگر…” اندکی صبر کنید و به خود بگویید ” احتمال دارد به توانم تا انتهای روز انجامش بدهم. “
دست از برنامهریزی بردارید و شروع به عمل کنید.
وقتی نگرشی فعال تر داشته باشید، قادرید فرصتهای بیشتری برای عمل کردن در اطرافتان ببینید. اما دیدن کافی نیست، عمل هم لازم است. خیلی از ما در جایی میانِ خواستن برای شروع عمل و عمل کردن گیر می کنیم. مطمئن بودن از مسیر نامشخصی که در پیش داریم، دلهرهآور است. گاهی وقتها به نظر میرسد شرایط بر ضد ما توطئه چینی میکند و سر جایمان میخکوبمان می کند. این مسئله را ” فاصله دانستن تا عمل کردن” مینامند.
به یاد داشته باشید جمله “سعی خودم را می کنم” به جای آنکه عمل قطعی را در پی داشته باشد، می تواند دلیلی برای ادامه مسیر با بی علاقه گی باشد. این گونه به نظر می رسد که امروز فقط برای آزمون است و عمل قطعی در زمان نامشخصی در آینده اتفاق خواهد افتاد. برای رسیدن به اهداف و پشت سر گذاشتن موانعی که بر سر راه قرار دارند، باید بر انجام کار در همین حالا متمرکز شوید.
همان گونه که گفته می شود: ” یا انجام بده یا انجام نده. سعی ام را می کنم معنا ندارد.”
گاهی وقتا با وجود قاطعیت برای شروع، ممکن است سختی کار مهمی شما را از ادامه مسیر بازدارد. شروع کردن می تواند دشوار باشد؛ نویسنده با صفحه سفید روبرو می شود، معلم با روز نخست مدرسه، افراد اهل کسب و کار با راه اندازی پروژه. هر قدر چالش بزرگ باشد، میتوانیم هر بار فاصله دانستن تا عمل کردن را یک گام کاهش دهیم.
میل به بهترین بودن، مانعی برای موفقیت
به عبارت دیگر، برای دست یافتن به نتیجه خلاقانه قابل توجهی، با وجود شکست های کوچکی که ممکن است در مسیر رخ دهد فقط لازم است شروع کنید. اینکه نخستین تلاش تان منجر به موفقیت شود، نامحتمل است. اشکالی هم ندارد. دشوار است که بتوان بلافاصله ‘بهترین’ شد. بنابراین به بهبود های سریع، اما مداوم پایبند باشید. هرج و مرج نهفته در چنین آزمون و خطایی، ممکن است در ابتدا سخت جلوه کند. اما عملکردن به اکثر ما اجازه میدهد با سرعت بیشتری یاد بگیریم. در واقع همین یکی از پیش نیازهای موفقیت است. در غیر این صورت، میل به بهترین بودن ممکن است مانع بهتر شدن شود.
خودباوری در خلاقیت و شروع ساختن
در گستره وسیعی از تلاش های خلاقانه، اگر می خواهید چیزی عالی بسازید، باید ساختن را شروع کنید. تلاش برای کمال گرایی می تواند در مرحله های ابتدایی فرایند خلاقانه، مانع ایجاد کند. بنابراین در مرحله برنامه ریزی گیر نکنید و اجازه ندهید کمالگرایی درونی تان سرعت شما را کُند کند. همه بیش از حد برنامه ریزی کردن ها، همه امروز و فردا کردن ها، نشانه این است که میترسیم، که هنوز احساس آماده بودن نمیکنیم. میخواهید پیش از تعهد بیشتر، یا به اشتراک گذاشتن چیزی با دیگران، همه چیز ‘بی نقص’ باشد. این گرایش، ما را به جای عمل کردن به سوی صبر کردن، و به جای اجرا کردن به سوی کمال گرایی هدایت می کند.
ساخت نمونه سریع به جای کمال گرایی
هنگامی که میگوییم به جای کامل کردن کار، نمونه ای سریع بسازید، در ابتدا معذب می شوید. همکاران ما میگویند مجبورند مدام به خودشان یادآوری کنند که گامهای نخست نوآوری با نابسامانی همراه است، اما در بلندمدت این رویکرد سازنده تر است. ممکن است از اینکه این فرآیند به چه خوبی کار می کند شگفت زده شوید. رفتار دیگری که ما را عقب نگه میدارد، امروز و فردا کردن است که به جای آن می توانیم از کلمه مقاومت استفاده کنیم.
زندگی های نکرده!
” بیشتر ما دو زندگی داریم، زندگی که زندگی میکنیم و زندگی که زندگی نکرده در درون ما وجود دارد. بین این دو مقاومت وجود دارد. آیا تا به حال شده که نیمه های شب درباره فردی که ممکن بود بشوید، کاری که ممکن بود انجام بدهید، فرد مشهوری که قرار بود بشوید، رویاپردازی کنید؟ آیا نویسنده ای هستید که نمی نویسید، نقاشی که نقاشی نمیکند، کارآفرینی که هرگز کسب و کاری راه نمی اندازد، پس می دانید مقاومت چیست.”
پرس فیلد
اغلب کارها آنقدر معطل میمانند که فراموش می شوند، یا فرصت از بین میرود.
کار آسانی است که اجازه دهیم سردرگمی و ترس، ما را از شروع کاری بازدارد.
“پس آماده نشوید، شروع کنید!”
چه پروژه ، ابتکار، هدف یا رویایی وجود دارد که به وسیله مقاومت درونی تان ناکام مانده است؟
چه کاری می توانید امروز انجام دهید تا تحقق بخشیدن به آن را آغاز کنید؟
با افزایش خودباوری در خلاقیت همین الان شروع کنید.
به صفحه اینستاگرام من سر بزنید: nhashemi.shoe.designer@
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید مقالات زیر را نیز بخوانید:
از محدودیت برای برانگیختن خلاقیت استفاده کنید
ترس بزرگ ترین مانع خلاقیت (شناسایی+راهکار)
برای انجام چه کاری به دنیا آمده ایم؟ (سه راهکار عملی)
هفت نکته برای طراحی فضای کاری خلاقانه
سه عامل نوآوری
جستجو
پر امتیازترین محصولات
-
کتاب مبانی رنگ در طراحی کفش (با ارسال رایگان)
Rated 5.00 out of 5190,000تومان
-
بسته کامل و تخصصی آموزش طراحی کفش
Rated 5.00 out of 54,870,000تومان
- کتاب مبانی هنرهای تجسمی در طراحی کفش (پست رایگان) 150,000تومان
- آموزش ساخت مودبرد و طراحی کفش با هوش مصنوعی 870,000تومان
- آموزش مبانی هنرهای تجسمی در طراحی کفش (دوره ویدیویی) 570,000تومان
نوشته های تازه
برچسبها
دسته ها
- آموزش (75)
- تصویرسازی کفش (17)
- خودباوری در خلاقیت (14)
- طراحی کفش (37)
- کتاب (5)
- داستان من (3)
- دنیای کفش و طراحان (68)