ترس ، بزرگ ترین مانع خلاقیت !
ترس به عنوان بزرگ ترین مانع خلاقیت شناخته می شود. در این مقاله مهم ترین ترس هایی که مانع خلاقیت شما می شود را با هم شناخته، سپس راهکارهایی برای غلبه بر آن ها ارایه می دهیم. چراکه افراد خلاق که به خلاقیت خود باور دارند باید بتوانند ترس ها را شناخته و با وجود آن ها دست به اقدام بزنند.
ویژگی های افراد خوباور در خلاقیت
افرادی که خودباوری در خلاقیت دارند، انتخاب های بهتری انجام میدهند.
راحتتر وارد مسیرهای جدید میشوند و بهتر میتوانند برای مشکلات به ظاهر حل نشدنی چاره ای بیاندیشند.
فرصتهای جدید را میبینند و برای بهبود شرایط موجود با دیگران همکاری میکنند و با شهامت نوظهور خود با چالشها روبرو می شوند.
ترس از شکست، بزرگ ترین مانع خلاقیت
اما برای دست یافتن به این طرز فکر خلاقانه و توانمند باید با ترس از شکست روبرو شد. ترس از شکست یکی از بزرگترین موانع خلاقیت است که خود را به شکل های مختلف نشان می دهد:
- ترس از شروع کار
- ترس از ناشناخته ها
- ترس از قضاوت دیگران
پارادوکس شکست
باور عمومی بر این است که نوابغ خلاق به ندرت شکست میخورند، اما برخلاف این باور، نوابغ خلاق از هنرمندانی مانند موتزارت گرفته تا دانشمندانی چون داروین با شکست های بسیاری روبرو می شوند، اما اجازه نمیدهند شکست ها متوقف شان کنند. افراد خلاق فقط آزمون و خطای بیشتری انجام می دهند.
رسیدن به راه حل نهایی به این خاطر نیست که بیشتر از دیگران موفق می شوند، بلکه فقط بیشتر کار انجام میدهند، برای رسیدن به هدفشان تلاش بیشتری می کنند.
نوآوری معادله جالب و شگفت آوری دارد اینکه اگر موفقیت بیشتری میخواهید باید شکست های بیشتری را پشت سر بگذارید.
در واقع شکست زودهنگام عامل ضروری برای موفقیت در نوآوری است.
زیرا هر چه سریعتر به نقاط ضعف در چرخه نوآوری پی ببرید، سریعتر نقص ها را برطرف می کنید.
خودباوری در خلاقیت و طراحی برای شهامت
آلبرت باندورا برای تقویت شهامت افراد و غلبه بر ترس هایشان از فرایند پیروزی هدایت شده متشکل از مجموعه موفقیتهای کوچک استفاده کرد. آنچه که انجامش با گامی بزرگ تقریباً ناممکن می نمود، با قدم های کوچک و با راهنمایی کسی که در آن زمینه آگاهی داشت امکان پذیر شد. بر این اساس ما از روش گام به گام برای کمک به افراد در کشف و تجربه ابزارها و روش های طراحی خلاق استفاده میکنیم. یعنی به تدریج سطح سختی و چالشها را بالا میبریم تا افراد بتوانند بر ترس از شکست که مانع از خلق بهترین ایده هایشان است غلبه کنند. ذات موفقیت های کوچک، تشویق کننده است و به افراد برای گذر به مرحله بعد کمک میکنند.
پیوند بین شکست و نواوری درسی است که تنها با عمل کردن می آموزید.
ترس از شکست مانع یادگیری مهارت های جدید ریسک کردن و مقابله با چالشهای جدید میشود. خودباوری در خلاقیت مستلزم غلبه بر ترس است. می دانید که قرار است توپ را بیندازید، اشتباه کنید و برخی راه ها را اشتباه بروید. اما سرانجام می پذیرد که تمام آنها قسمتی از یادگیری اند و به این باور می رسید که با وجود تمام موانع در حال پیشروی هستید.
چطور بر ترس از مصاحبه با مشتری غلبه کنیم؟
۱. در انجمن اینترنتی آنلاین، نظارهگر مشتریان باشید.
به بازخورد مشتریان بالقوه توجه کنید درباره مشکلاتشان اظهار نظر کنید و سوال بپرسید. به دنبال ارزیابی ویژگیهای محصول یا هزینه نباشید، بلکه به دنبال شناخت مشکلات و نیازهای پنهان افراد هستید.
۲. کیفیت خدماتی را که به مشتری می دهید امتحان کنید.
در نقش مشتری تعامل با خدمات مشتریان سازمان را تجربه و ببینید که خدمات مشتریان چطور مشکلات را برطرف می کنند.
۳.با متخصصان به ظاهر نامربوط صحبت کنید.
نظر منشی درباره نحوه تعامل شرکت با مشتریان چیست؟
اگر محصولی فیزیکی تولید میکنید، از تعمیرکار بپرسید که مشکل کار کجاست؟
۴. مانند کاراگاه به دنبال کشف باشید.
به خرده فروشی و کنفرانس صنعت بروید. آن جایی بروید که افراد معمولا دور هم جمع می شوند، رفتار افراد را ببینید و سعی کنید بفهمید چه اتفاقی در حال رخ دادن است. آنها چگونه با محصول یا خدمات شما تعامل میکنند؟ چه اطلاعاتی می توانید از زبان بدن شان درباره سطح علاقه شان کسب کنید.
۵. با تعدادی از مشتریان صحبت کنید.
چند سوال درباره محصول یا خدمات خود تهیه کنید و مکانی بروید که مشتریان معمولاً آنجا هستند. در هر سوال به دنبال جزئیات بیشتری باشید. اگر فکر می کنید جواب را می دانید بپرسید:”چرا ؟” و “می توانید بیشتر توضیح دهید؟” گاهی وقتها پاسخ ها شما را غافلگیر میکنند و به فرصتهای جدیدی هدایت می شوید.
استمرار تلاش بعد از شکست
پس از اینکه بر ترس اولیه خود از شکست غلبه کرد و به خودباوری در خلاقیت رسیدید، باید تلاش تان را ادامه دهید. مانند عضلات بدن مهارت های خودباوری در خلاقیت با تمرین رشد می کند و قوی تر می شود. استمرار در استفاده از این مهارت ها آمادگی شان را حفظ میکند. تمام مبتکران باید جهش های خلاقانه انجام دهند. روی چه چیزی باید تمرکز کنید؟ چه ایده ای را باید دنبال کنید؟ نمونه اولیه چه چیزی را باید بسازید؟ این جایی است که تجربه و شهود به کار می آید. هنگامی که به اندازه کافی چرخه های سریع نوآوری را تجربه کنید، با فرآیند آشنا می شوید و خودباوری به تواناییهایتان را برای ارزیابی ایده های جدید به دست می آورید. این خودباوری منجر به کاهش اضطراب در رویارویی با ابهامی میشود که هنگام معرفی ایده ای جدید به دنیا با آن روبرو می شوید.
اجازه شکست
اگر گاهی به خود و اطرافیان تان فرصت اشتباه کردن بدهید، سریعتر میتوانید به ایدههای جدید دست پیدا کنید.
چیزی که شرکتهای بزرگ را از دیگران متمایز می سازد، موفقیت هایشان نیست، بلکه روش آنها در رویارویی با شکست است.
ضرب المثل قدیمی می گوید: “موفقیت هزار پدر و مادر دارد، اما شکست یتیم است.”
برای درس گرفتن از شکست باید آن را قبول کنید.
باید بفهمید کجای کار اشتباه بوده است و دفعه بعد عملکرد بهتری داشته باشید.
اگر این کار را نکنید، امکان دارد در آینده آن خطاها را دوباره مرتکب شوید.
ترس از قضاوت شدن مانع خلاقیت
این ترس از را در سنین پایین یاد می گیریم. ترس از قضاوت از ابتدا همراه ما نبوده است. اکثر کودکان ذاتاً جسورند. آنها بازی های جدید را امتحان می کنند، با افراد جدید آشنا می شوند، چیزهای جدید را می آزماید و به تخیلات شان اجازه پرواز می دهند. گاهی افراد لحظه خاصی از دوران کودکی را به یاد می آورند که در آن به این نتیجه رسیدند که خلاق نیستند. آن ها تصمیم گرفتند به سادگی از خلاقیت دست بردارند تا مورد قضاوت قرار نگیرند و دیگر هیچ گاه خود را خلاق ندانستند.
در بسیاری از موارد افراد خودشان تصمیم می گیرند که خلاق نباشند.
منشاء برچسب “غیر خلاق” زدن به خودمان، فراتر از ترس مورد قضاوت قرار گرفتن است.
مقایسه را کنار بگذارید
کنار گذاشتن راحتی خیال ناشی از نتایج مشخص و دانستهها و روی آوردن به رویکردی جدید و یا مطرح کردن این ایده متفاوت شهامت می طلبد.
کنار گذاشتن مقایسه، یکی از راه های رسیدن به خلاقیت است.
اگر نگران انطباق با دیگران یا مقایسه خود با موفقیت های آنها باشید، ریسک نخواهید کرد و نمیتوانید پیشگامی را که در ذات خلاقیت نهفته است تجربه کنید.
به جای تمرکز در کار و داشتن احساس خوب نسبت به آنچه ایجاد میکنید و نگرانی نسبت به آنچه دیگران درباره شان فکر می کنند، شما را از مسیر درست منحرف میکند. فرقی نمی کند چقدر مهارت های هنری داشته باشید، نیمی از پیکار برای موفقیت این است که درباره خودتان قضاوت نکنید. بیش از یک قرن پیش نویسنده و شاعر رالف امرسون از ما خواست” اگر از کاری می ترسیم، انجامش دهیم، آنگاه مرگ ترس حتی است.”
از ترس تا لذت
در زندگی نیروهای بیرونی، مثلاً تمجید معلم، تحمل والدین در قبال اشتباه یا محیطی که پذیرای ایده های نو است می توانند ما را در جهت یا خلاف جهت تحقق استعداد خلاقه مان هدایت کنند. مهم این است که در پایان، به ظرفیت خود در خلق تغییرات مثبت ایمان داشته و شجاعت عمل کردن را داشته باشیم.
خلاقیت بیش از آنکه به استعدادها و مهارت های کمیاب نیاز داشته باشد، به باورتان برای انجام کارهایی بستگی دارد که با استعداد ها و مهارت های موجود می توانید انجام دهید. این مهارت ها، استعدادها و باورها را با روش هایی که در بخشهای بعدی کتاب می آید می توانید بسازید و تقویت کنید.
به گفته یک نویسنده مجاری ” شهامت تنها حاصل تجمیع گام های کوچک است.”
ممنون که با من در کتاب خودباوری در خلاقیت همراه هستید.
به صفحه اینستاگرام من سر بزنید: nhashemi.shoe.designer@
بیشتر بخوانید:
سه عامل مهم در نوآوری
ده راهکار افزایش خلاقیت
چگونه طراح کفش خلاقی شویم؟
طراحی کفش پاشنه بلند با مداد در هفت گام
اینده شغل طراح کفش (5 شغل مهم در رشته طراحی کفش)
چطور با ایده پاییز کفش طراحی کنیم؟
جستجو
پر امتیازترین محصولات
-
کتاب مبانی رنگ در طراحی کفش (با ارسال رایگان)
Rated 5.00 out of 5190,000تومان
-
بسته کامل و تخصصی آموزش طراحی کفش
Rated 5.00 out of 54,870,000تومان
- دوره آموزش طراحی کفش (دوره ویدیویی) 595,000تومان
- کتاب مبانی هنرهای تجسمی در طراحی کفش (پست رایگان) 150,000تومان
- آموزش ساخت مودبرد و طراحی کفش با هوش مصنوعی 870,000تومان
نوشته های تازه
برچسبها
دسته ها
- آموزش (75)
- تصویرسازی کفش (17)
- خودباوری در خلاقیت (14)
- طراحی کفش (37)
- کتاب (5)
- داستان من (3)
- دنیای کفش و طراحان (68)
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از شما..دقیقا چیزی که یک محصول رو میتونه متمایز کنه داشتن خلاقیته..
بله درسته و ممنون از نظر شما
هرچیزی اوایل راه دشوار ، میانه راه پر هرج و مرج و در پایان زیباست،این جمله رو از رابین شارما هربار که با مشکلی مواجه میشم به یاد میارم،و تا وقتی که زمین نخوریم بلندشدن رو یاد نمیگیریم ،ممنونم بابت این مقاله
چه جمله فوق العاده ای، حتما به ذهن می سپارم و ممنون که برام نوشتید.