خودباوری در خلاقیت را بپذیرید.

شاید باورش سخت به نظر برسد، اما پذیرش خودباوری در خلاقیت مهم ترین و اولین قدم برای خلاق تر شدن است! در این مقاله پنج راهکار عملی و ساده برای شروع خودباوری در خلاقیت ارایه شده است. 

طراحی کفش نجمه هاشمی

طراحی کفش خلاقانه

 

تعداد اندکی از مردم به این امر می‌اندیشند یا از آن آگاهند، اما هرچیزی که بشر ساخته است در جایی از فرآیند ساخت آن یکسری از تصمیم‌های طراحی گرفته شده است.

بیل ماگریج

ماگریج، دوست عزیز ما که یکی از بنیانگذاران شرکت آی دی او است باور دارد خلاقیت و توانایی اکثر مردم به اندازه‌ای است که تصورش را هم نمی توانند بکنند و ما نیز همواره همین نظر را داشتیم. فشارهای اجتماعی و هنجارهای شرکت ها، ما را به سوی ایده ها و رفتارهای سوق می‌دهد که “مناسب” باشند یا به گونه ای باشند که دیگران از ما انتظار دارند. اما تلاش در جهت خلاقیت و فردیت، نتایج ارزشمندی به دنبال دارد.
استیو جابز ما به انجام کار “فوق‌العاده” دعوت می‌کرد و این رویکرد او را قادر ساخت تا در دوران زندگی اش یکی از ارزشمند ترین شرکت های جهان را تاسیس و رهبری کند. عادی و به هنجار بودن بیش از اندازه مورد تاکید قرار گرفته است. اگر از خلاقیت ذاتی بهره ببرید شانس این را دارید که فوق العاده باشید.

بهترین را برای رسیدن به خودباوری در خلاقیت چیست؟

بر اساس تجربه ما، بهترین راه برای رسیدن به خودباوری در خلاقیت، اقدام کردن، یعنی انجام گام به گام کارها و تجربه مجموعه ای از موفقیت های کوچک است
این همان دستاوردی است که آلبرت باندورا های روانشناس از پژوهش درباره خودکارآمدی و پیروزی هدایت شده یافت. به یاد می‌آورید که سر خوردن از سرسره چقدر برای کودکان دلهره آور بود؟ اما پس از اولین بار این ترس فورا تبدیل به لذت می شد. می توانیم شما را به سفری به سوی خودباوری در خلاقیت تشویق کنیم، اما باید در پایان، نامطمئن بودن راه پیش رویتان را بپذیرید، آزمایش کنید و نتایج آن را ببینید.
از خود بپرسید آیا می خواهید شروع به تغییر و رفتارتان کنید؟
امروز در این راه چه کاری می توانید انجام دهید؟
الان انجام آماده انجام چه کاری هستید؟ 

راهکار اول: پرسش های درست، چه سوالاتی بپرسیم؟

یکی از راههای فکر کردن به شروع مسیر این است که ساخت خودباوری در خلاقیت را اولین چالش خلاقیت خود بدانید.
وضعیت هر فرد منحصر به خود اوست.
دریابید که چه کارهایی برای شما مناسب است؟
شما چطور می‌توانید ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن توسط دیگران را در خود کم کنید؟
چگونه می توان عواملی که شما را از پیشرفت باز می‌دارند بهتر شناخت؟
چطور می‌توانید رویکردهای مختلف را امتحان کنید؟ 

دوم: آغازگری، از کجا شروع کنم؟

یک هدف خلاقانه تعیین کنید، مثلاً در طول یک ماه آینده روزانه دست کم یک ایده یا الهام جدید در دفتر یادداشت خود ثبت کنید. خودتان را محدود نکنید. فرصتی است برای تمرین قضاوت نکردن، تولید ایده های بی پروایانه، به دنبال کمیت بودن و شیرجه زدن در چیزی که برای شما بیشترین ارزش را دارد. به خاطر داشته باشید که این فقط نخستین گام است. هر هدف خلاقانه ای که انتخاب می کنید، مهم است تجربه تان را افزایش دهید و اجازه ندهید ترس و لختی مانع شما شود. نوشتن ایده ها روی برگ و گذشتن از این اولین مانع به معنای پیشرفت است. پس اگر از آن آماده اید گام دیگری بردارید و فقط آن را “گام به گام” انجام دهید، خیلی زود خودباوری بیشتری در خلاقیت احساس خواهید کرد.

راهکار سوم: عمل گرایی کلید موفقیت

عمل گرا باشید. اگر ایده ای در ذهن یا پروژه ه ای در در دست دارید، همین الان با وسایلی که در دسترستان است آن را آزمایش کنید،تا برایتان ملموس تر شود.
یا ساختن سه نمونه اولیه برای پروژه را هدف این هفته خود قرار دهید. لازم نیست همین الان آنها را به دیگران نشان دهید. شما می توانید پیش از نشان دادن به مدیرتان یا مشتریان، می توانید اول مدل ها را به افراد دیگر عرضه کنید. در جلسه‌ای به جای اینکه مانند دیگران حجم زیادی از اسلایدهای پاورپوینت ارائه دهید، تلاش کنید از یک تصویر و داستان جذاب استفاده کنید. بهتر از آن، نمونه اولیه یا فیلم ویدیویی ساده‌ای را با خود ببرید تا به ایده هایتان تجسم ببخشید. حتی می توانید در ابتدا با کار کوچکتری شروع کنید. تلاش کنید در جلسه بعدی طرحی روی وایت برد بکشید، یا اینکه یک روز کامل بدون “نه” گفتن داشته باشید و به جای آن بگویید: ” بله، و…” یا ” من میتوانم اگر که…” 

چهارم: تبدیل خودباوری در خلاقیت به بخشی از برنامه روزانه مان

مدیران اجرایی اغلب مدعی‌اند که هیچ “بودجه و وقتی” برای روش های نوآوری ندارد. اما شما نیازی به تلی از پول یا وسعت زمان، برای شروع کار خود ندارید. اجازه ندهید کمبود منابع مانع تان شوند، بلکه از محدودیت‌ها برای افزایش خلاقیت و یافتن راه حل هایی با کمترین زمان و پول استفاده کنید. سرعت حرکت شما در این حالت باعث می‌شود شگفت زده شوید. به کاری که در حال انجامش هستید  یا مجبورید انجام دهید نگاهی بیاندازید. آن را به فرصتی برای امتحان رویکردی جدید و ایجاد خودباوری در خلاقیت تبدیل کنید.

چرا نباید همزمان با نوشیدن فنجان قهوه تان سر صبحانه، فهرستی از ایراد ها تهیه کنید؟ زمانیکه وقتتان را با فرزندانتان می گذرانید، پرسیدن سوال‌های باز را تمرین کنید. به جای این سوال که ” آیا روز خوبی در مدرسه داشتی؟” این سوال را امتحان کنید: ” اگر می‌خواستی برای مادربزرگت آخرین پروژه مدرسه را توضیح بدهی، چطور این کار را می‌کردی؟” دقیقاً همان طور که با هر روز صحبت کردن یک زبان خارجی به آن تسلط پیدا می کنید، یعنی در ابتدا بد صحبت می کنید، اما با پیشرفت مداوم همراه است، ایجاد ذهنیت خودباوری در خلاقیت با تمرین مداوم آسان‌تر می‌شود. 

راهکار پنجم: از خودتان شروع کنید.

باید از خودتان شروع کنید، حتی اگر در نهایت می‌خواهید خودباوری در خلاقیت را در گروه یا سازمانتان نهادینه کنید، با تمرکز روی خود شروع کنید. اگر بتوانید انرژی خلاقیت خود را آزاد کرده و الگو باشید، متقاعد کننده تر خواهید بود، تا این که بخواهید فقط با صحبت کردن دیگران را قانع به تغییر رفتار شان کنید.

امیدوارم این مقاله را دوست داشته باشید و از راهکارهای آن برای پذیرش خودباوری در خلاقیت استفاده کنید.
 لطفا به صفحه اینستاگرام من سر بزنید: nhashemi.shoe.designer@
این مقاله ها نیز می تواند برایتان جالب و کارا باشد:
نقشه ذهنی روشی فوق العاده برای پرورش تفکر واگرا
چگونه با انتخاب کلمات درست خلاقیت را افزایش دهیم؟
از محدودیت برای برانگیختن خلاقیت استفاده کنید!
پنج نکته برای داشتن کار تیمی نوآورانه
شرکت های نوآور و رهبران تقویت کننده پیشروان خلاقیت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

Solve : *
5 + 25 =


فهرست